Vinden en gebruiken van merkgerichte reparatievoorschriften

Om autoschade veilig te kunnen herstellen moeten reparaties uitgevoerd worden volgens de reparatievoorschriften. Voor werkgevers is het werken volgens reparatievoorschriften van belang zodat zij zich kunnen indekken tegen eventuele schadeclaims.

Voor werknemers is het belangrijk dat zij zich bewust worden dat ieder merk/model/type andere reparatievoorschriften heeft en dat deze reparatievoorschriften gedurende de tijd kunnen veranderen. 

Doel

Na deze training weten werkgevers het belang van werken volgens reparatievoorschriften zodat zij zich kunnen indekken tegen eventuele schadeclaims. Werknemers zijn zich ervan bewust dat ieder voertuig andere reparatievoorschriften heeft.

Doelgroep

De training is bedoeld voor personen die merkgerichte reparatievoorschriften moeten kunnen vinden, gebruiken/interpreteren en opslaan in het schadedossier. Bijvoorbeeld front-office medewerkers, schadeherstellers en autoschadetechnici. 

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het belang om zelf reparatievoorschriften te kunnen vinden en deze op te volgen
  • Waar je reparatievoorschriften kan vinden
  • Hoe je reparatievoorschriften opzoekt
  • Het begrijpen van (anderstalige) reparatievoorschriften
  • Het lezen van symbolen uit reparatievoorschriften

Werkwijze

Om autoschades veilig te kunnen herstellen, moeten reparaties uitgevoerd worden volgens de reparatievoorschriften. Voor werkgevers is het werken volgens reparatievoorschriften van belang om eventuele schadeclaims te voorkomen. Voor werknemers is het belangrijk dat zij zich bewust zijn dat ieder merk/model/type andere reparatievoorschriften heeft en dat deze reparatievoorschriften ook kunnen veranderen.

Tijdens deze cursus leren de deelnemers reparatievoorschriften te vinden en goed te interpreteren, zodat zij de beschreven werkzaamheden snel en juist kunnen uitvoeren. Afhankelijk van de bedrijfsvoering kunnen de reparatievoorschriften opgezocht en/of aangeleverd worden door de technische helpdesk van de branchevereniging, autofabrikant c.q. auto-importeur, dealer en partijen zoals Thatcham en Alldata.

Daarna ga je met de trainer, aan de hand van calculatierapporten, zoeken naar de juiste reparatievoorschriften om de schade te kunnen herstellen. En beantwoord je enkele vragen over het gevonden reparatievoorschrift.

Na de training krijg je toegang tot de online leeromgeving van VOC waarin je aan de hand van filmpjes kan terugkijken hoe je bij verschillende automerken een account kan aanmaken en hoe je de reparatievoorschriften kan opzoeken.

Met deze training krijg je handvatten om zelf aan de slag te gaan met de merkspecifieke reparatievoorschriften.

VOC verzorgt ook persoonlijke coaching in het bedrijf om de desbetreffende merkgerichte reparatievoorschriften te kunnen vinden, gebruiken en op te slaan in het schadedossier. Zo wordt de medewerker in zijn eigen werkomgeving begeleid. Bij interesse hiervoor kunt u contact opnemen met VOC.

 

Certificaat informatie

Na het volgen van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Cursusnaam
Vinden en gebruiken van merkgerichte reparatievoorschriften
Cursuskosten (excl. btw)
op aanvraag
Studieduur
Cursusnummer
1.085