VOC opnieuw erkend als EVC-aanbieder

08 jan 2018

VOC is opnieuw erkend als EVC-aanbieder voor de mobiliteitsbranche. Dit betekent dat jij jouw werkervaring, behaalde diploma’s en certificaten, maar ook ervaring als bijvoorbeeld vrijwilliger, door VOC kan laten vastleggen in een ervaringscertificaat.

VOC voert onder andere EVC-trajecten uit voor de assistent mobiliteitsbranche, autoschadehersteller, autospuiter, autoschadetechnicus, carrosseriebouwer, werkplaatschef, etc.

Wat is EVC?
EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties. Tijdens een EVC-traject kijken we niet alleen naar je behaalde papieren (diploma’s, certificaten), maar vooral ook naar je (werk)ervaring en talenten die nog niet officieel zijn vastgelegd.

Waarom EVC?
Eens in de vijf jaar heb je, vanuit de cao, recht op een EVC-traject. Waarom zal je deelnemen aan een EVC-traject? Een EVC-traject levert je een overzicht op van wat je allemaal weet en kan, dit wordt beschreven in een ervaringscertificaat. Hiermee kan je jouw kennis en kunde aantonen bij je huidige werkgever, maar een ervaringscertificaat kan je ook helpen als je op zoek bent naar een andere baan.

Hoe werkt EVC?
Na aanmelding verzamel je bewijzen van je kennis en ervaring die je hebt opgedaan tijdens bijvoorbeeld werk, hobby’s, vrijwilligerswerk, activiteiten bij maatschappelijke organisaties, opleidingen, etc. Daarna laat je, tijdens een observatie zien, over welke kennis en vaardigheden je beschikt. Deze kennis en ervaring legt de assessor langs een meetlat. De uitkomsten hiervan legt de assessor vast in jouw persoonlijke ervaringscertificaat.

Interesse?
Interesse in een EVC-traject? Meld je hier aan.