Vitaal en duurzaam voorbereid op de toekomst

13 jul 2017

Nu werknemers langer door moeten werken tot aan het pensioen wordt er meer verwacht qua mentale en lichamelijke inspanning. Wat de werkgever kan doen maar vooral wat jezelf kunt doen aan je persoonlijke vitaliteit en duurzaamheid leerden de personeelsleden van Möller, Blok en Laurens Autoschade tijdens de 45+ training van VOC.

In een speciaal afgehuurde hotelzaal bij Rotterdam-The Hague Airport kwamen 31 enthousiaste medewerkers vanuit alle lagen van de organisatie bijeen om kennis op te doen over gezondheid en werken. Jeroen Noyen, groepsmanager bij Möller Autoschade, vertelt: ,,We staan open voor de ontwikkeling van de markt, onze organisatie en de mens daarachter. In deze veranderende tijd dat we langer moeten doorwerken, kunnen we als modern bedrijf niet achterblijven. Samen met de directie hebben we besloten onze 45-plussers in te schrijven voor de professionele cursus van de VOC om ons beter voor te bereiden op de toekomst.” OOC HR Adviseurs Jeanine de Vries en Karel Marx verzorgden de avondworkshop vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Jeroen legt uit: ,,De adviseurs stelden de mensen de vraag wat gezond ondernemen is, wat je verwacht van de werkgever en wat nou eigenlijk vitaliteit inhoudt. De meesten denken dan vaak gelijk aan sporten maar het gaat ook om balans in privé en werk, veiligheid en gezonde voeding. We hebben allemaal de balanstest ingevuld waar bijzondere, persoonlijke resultaten uitkwamen. Iedereen dacht mee aan mogelijkheden om jezelf in balans te houden bij drukte of stress, wat juiste voeding is en hoe aantrekkelijk je sporten kunt maken. Medewerkers kwamen met ideeën als het oprichten van een sportgroep, fruit als gezonde snack aan te bieden in de pauze en de mobiele telefoons weg te leggen zodat er tijd is voor een persoonlijk gesprek.”

Tijdens de training duurzaamheid kwam naar voren dat iedereen verantwoordelijk is voor het verloop van de carrière. Hoe kun je invulling geven aan je werk, welk traject kun je aflopen en op welk punt sta je nu. HR Adviseur Jeanine de Vries: ,,Bij de start van je loopbaan binnen een organisatie doorloop je allerlei fases. Van starter groei je steeds meer door naar iemand die het werk routinematig kan gaan doen. Verveling of een ontevreden gevoel kunnen op de loer liggen. Dit kunnen we met elkaar aanpakken door het aanbieden van een training of opleiding, een nieuwe functie of door diegene een coachende rol op de werkplek te geven. Juist omdat we langer moeten doorwerken, is het fijn voor alle partijen als die periode zo prettig, uitdagend en zinvol mogelijk ingevuld kan worden. Na de workshop is besloten dat we in samenwerking met Möller Autoschade POP(Persoonlijk Ontwikkelingsplan)-gesprekken gaan houden met alle 33 medewerkers zodat we voor iedereen een plan voor de toekomst klaar hebben.”

Jeroen kijkt terug op een leerzame en interessante training. ,,We hebben deze avond ook in kaart gebracht wat Möller al aanbood op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Er bleek onvoldoende bekendheid te zijn over de rol van de ARBO Dienst, die regelmatig over de werkvloer komt, en het periodiek medisch onderzoek waar iedereen aan mee kan doen. We hebben veel geleerd van de training maar ook van elkaar. Ik was positief verwonderd over de input en de resultaten van de mensen. Iedereen zette zich in en we hebben ook veel gelachen. Iemand riep zelfs dat we dit al veel eerder hadden moeten doen”, zegt Jeroen met een glimlach.

 

Deze training werd mogelijk gemaakt door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Carrosseriebranche OOC.