Terugblik ‘Succesvol vrouwelijk ondernemerschap’

15 jan 2018

‘Succesvol vrouwelijk ondernemerschap’ was het thema van een landelijke bijeenkomst georganiseerd door OOC, OOM, OTIB en Innovam. Op twee fronten een unieke bijeenkomst: exclusief voor vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen én een mix van verschillende technische bedrijven. De ingrediënten voor een succesvolle middag.

- Eigenlijk is verandering de enige wet in ons leven. Alles verandert altijd. Toch is verandering voor ons erg moeilijk, we blijven liever in onze comfortzone. -

 

Aan de hand van biologische processen, natuurkundige wetten en analogieën uit de sportwereld vertelde Bart Dooremalen over het veranderen van personen en organisaties en welke rol intrinsieke motivatie en doorzettingsvermogen daarbij spelen.

 

- Vallen en opstaan is de enige manier om te leren. Een expert is iemand die alle fouten op zijn vakgebied heeft gemaakt. -

 

Het verhaal van Bart werd geïllustreerd door het persoonlijke verhaal van Canan Yorulmaz waarin zij vertelde hoe zij, onder leiding van Bart, het wereldkampioenschap karate in Japan heeft bereikt. Beide verhalen kwamen tot leven in een sparringssessie.

De middag werd afgesloten met een Kahootsessie waarbij de aanwezigen, aan de hand van een aantal stellingen, met elkaar in discussie gingen. Een ‘opvallende’ uitkomst? Op de stelling ‘Ik mis vrouwen om me heen om te sparren over werk’ antwoordde de meerderheid ‘Nee’. Het bijwonen van dergelijke bijeenkomsten is voor hen voldoende om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere vrouwen, in hun dagelijkse werk staan zij prima hun mannetje in de technische mannenwereld.