Nieuws overzicht

Lees hier de laatste berichten over VOC en de carrosseriebranche

26 jul

Cursisten die de afgelopen 2 jaar een cursus bij VOC hebben gevolgd, ontvangen vanaf september een lidmaatschapspas.

De pas is persoonsgebonden. Met de VOC lidmaatschapspas en jouw lidmaatschapsnummer hebben wij bij telefonisch contact eenvoudig en snel jouw gegevens opgehaald worden uit het systeem. Hierdoor kan VOC jou goed en snel van dienst zijn en adviseren over te volgen passende trainingen en opleidingen.Op de pas vind je jouw naam, de datum van de eerste keer dat je een cursus bij VOC hebt gevolgd en een uniek lidnummer. In de toekomst worden meer voordelen voor de...

11 jul

In de schadeherstelbranche is een grote behoefte aan gekwalificeerd personeel, met name jongeren. De instroom van nieuwe medewerkers loopt namelijk uit de pas met de uitstroom. Dat vraagt nogal wat van de directeur van VOC. ‘Je moet je onderscheiden van andere werkgevers en sectoren.’

Lees hier het complete interview van Yolande van Doornspeek, directeur VOC, met Aftersales Magazine.

28 jun

‘Van zelf stoepkrijt maken tot coderen en bruggen bouwen’ 

Speciaal basisonderwijsschool De Reis van Brandaan uit Eindhoven en basisschool ’t Palet uit Den Haag zijn uitgeroepen tot winnaars van respectievelijk de TechniekTrofee en de Inspiratieprijs 2018. Zij ontvingen vanavond uit handen van juryvoorzitter Diederik Jekel en Alida Oppers, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van OCW, ieder een geldprijs van 2.500 euro. Om hiermee het wetenschap- en techniekonderwijs (W&T) verder te ontwikkelen.                                      ...

21 jun

Tijdens het Schadeseminar mocht Ferdi Petrus de fel beoogde award in ontvangst nemen van juryvoorzitter Wil Koot.

Volgens Harry Filon van Duurzaam Repareren is de stichting drie jaar geleden gestart met de wedstrijd omdat Smart Repair een zeer duurzame reparatiemethode is waarbij minder energie en grondstoffen gebruikt worden en er geen afval is. Maar ook omdat smart repair bijdraagt aan het beeld dat schadeherstel een vakmanschap is en goede mogelijkheden biedt tot gezonde marges. Met dit jaar slechts 700 schadeherstellers in opleiding moeten we het vak weer ‘sexy’ maken, aldus...

19 jun

De Dave Bebelaar Award is in de automotive het meest prestigieuze award voor duurzame initiatieven. Ook dit jaar kent de Dave Bebelaar Award weer een mooie line-up. De zes genomineerde van dit jaar zijn:

  • Dubbeldam Groep
  • ABS Autoherstel Ad de Goey
  • Cleanprotec International BV
  • Diesel Buchli B.V.
  • Geevers Auto Parts – Green Line
  • Stera International BV/Makra

Op de website van Duurzaam Repareren kan je de promotiefilmpjes van de genomineerden bekijken en nog belangrijker een stem uitbrengen. Op 28 juni wordt tijdens het...

11 jun

De Subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de praktijkbegeleiding van een leerling of student. Voor het jaar 2017-2018 kan deze subsidie aangevraagd worden vanaf 2 juni 9.00 uur tot en met 17 september 2018 17.00 uur.

De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van de duur van de periode waarin de werkgever begeleiding heeft gegeven en het totaal aantal subsidieaanvragen dat is ingediend. De subsidie is maximaal € 2.700 per jaar per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. 

Lees meer

29 mrt

VOC voldoet nog steeds aan de vereisten voor het NRTO-keurmerk.

Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat VOC voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

NRTO = Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, de branchevereniging voor trainen & opleiden. Het NRTO-keurmerk betreft een keurmerk voor private opleiders.

Zie ...

22 mrt

VOC (Vakopleiding Carrosseriebedrijf) en Maintec Automotive zijn een unieke samenwerking aangegaan om nieuwe instroom van schaars talent voor de carrosseriebranche te organiseren. Maintec Automotive, gespecialiseerde dochter van technisch detacheerder Maintec, verzorgt de werving en de basisopleiding van nieuwe schadeherstellers. Na hun basisopleiding verzorgt VOC in een aantal modules de opleiding tot vakvolwassen schadehersteller.


VOC directeur Yolande van Doornspeek legt uit hoe deze samenwerking tot stand is gekomen: “Wij ervaren dat het...

VOC directeur Yolande van Doornspeek en CEO Humares Patrick van der Ploeg bezegelen de overeenkomst.
22 mrt

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek. Maar hoe kunt u als gastdocent deze jongeren op een aansprekende en boeiende manier een positief en breed beeld geven van techniek, zodat zij techniek meenemen in hun keuze voor een profiel of studie?


Niels van de Ven, HR Manager bij Burgers Carrosserie: “Erg geslaagde gastles, met dank aan de training. De kennis die ik heb opgedaan gaf mij voldoende tips en handvatten om zelfverzekerd aan de slag te kunnen. De presentatie liep vlot, de...

06 mrt

Leuk al die nieuwe jonge collega's. Maar naarmate je hem of haar beter leert kennen, merk je dat ze anders reageren op bepaalde situaties dan jij dat zou doen of verwachten. Hun complete belevingswereld draait vaak om social media. Hoe ga jij ervoor zorgen dat ze hun mobieltje wegleggen en hun draai vinden in de 'echte' wereld?

Deze cursus geeft je een blik in de leefwereld van de smartphone generatie en leert je met deze collega's een goede band op te bouwen.

Lees hier meer over deze cursus.