Nieuws overzicht

Lees hier de laatste berichten over VOC en de carrosseriebranche

06 dec

Nieuwe cursus: Vinden en gebruiken van merkgerichte reparatievoorschriften

Om autoschades veilig te kunnen herstellen, moeten reparaties uitgevoerd worden volgens de reparatievoorschriften. Voor werkgevers is het werken volgens reparatievoorschriften van belang om eventuele schadeclaims te voorkomen. Voor werknemers is het belangrijk dat zij zich bewust zijn dat ieder merk/model/type andere reparatievoorschriften heeft en dat deze reparatievoorschriften ook kunnen veranderen.

Daarnaast moeten werknemers in staat te zijn om reparatievoorschriften goed te interpreteren...

15 nov

Op donderdag 8 november vond de landelijke docentennetwerkdag van het Platform M&T plaats in het VOC opleidingscentrum in Nieuwegein. 

Bekijk hier de impressie van deze dag.

30 okt

Markra schenkt het prijzengeld van de Recht uit het Hartprijs aan de Plastic Soup Foundation.


Het was deze zomer vijf jaar geleden dat Dave Bebelaar, voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Duurzaam Repareren, plotseling kwam te overlijden. Ter nagedachtenis heeft de stichting dit jaar een extra prijs beschikbaar gesteld voor de nominatie die het dichts bij het hart van Dave Bebelaar zou hebben gelegen. Wie anders dan de weduwe van Dave, Nelleke Lijnse, kon dit het beste bepalen.


Nelleke koos de...

17 okt

Heb jij het gevoel dat er eigenlijk te weinig uren in de dag zitten en dat je nooit klaar bent met je werk? Constateer jij dat je eigenlijk teveel taken op je bord hebt liggen, waardoor je elke keer je planning weer niet haalt? Dan is de training Timemanagement jou op het lijf geschreven!  

Deze (voor OOC leden) kosteloze training bestaat uit een online module, die je zelfstandig kunt uitvoeren op een voor jou geschikt moment. Het is gevarieerde mix van interessante lesstof, begeleidende filmpjes en doe-opdrachten.

...

26 jul

Cursisten die de afgelopen 2 jaar een cursus bij VOC hebben gevolgd, ontvangen vanaf september een lidmaatschapspas.

De pas is persoonsgebonden. Met de VOC lidmaatschapspas en jouw lidmaatschapsnummer hebben wij bij telefonisch contact eenvoudig en snel jouw gegevens opgehaald worden uit het systeem. Hierdoor kan VOC jou goed en snel van dienst zijn en adviseren over te volgen passende trainingen en opleidingen.Op de pas vind je jouw naam, de datum van de eerste keer dat je een cursus bij VOC hebt gevolgd en een uniek lidnummer. In de toekomst worden meer voordelen voor de...

11 jul

In de schadeherstelbranche is een grote behoefte aan gekwalificeerd personeel, met name jongeren. De instroom van nieuwe medewerkers loopt namelijk uit de pas met de uitstroom. Dat vraagt nogal wat van de directeur van VOC. ‘Je moet je onderscheiden van andere werkgevers en sectoren.’


Lees hier het complete interview van Yolande van Doornspeek, directeur VOC, met Aftersales Magazine.

28 jun

‘Van zelf stoepkrijt maken tot coderen en bruggen bouwen’ 

Speciaal basisonderwijsschool De Reis van Brandaan uit Eindhoven en basisschool ’t Palet uit Den Haag zijn uitgeroepen tot winnaars van respectievelijk de TechniekTrofee en de Inspiratieprijs 2018. Zij ontvingen vanavond uit handen van juryvoorzitter Diederik Jekel en Alida Oppers, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van OCW, ieder een geldprijs van 2.500 euro. Om hiermee het wetenschap- en techniekonderwijs (W&T) verder te ontwikkelen.                                      ...

21 jun

Tijdens het Schadeseminar mocht Ferdi Petrus de fel beoogde award in ontvangst nemen van juryvoorzitter Wil Koot.

Volgens Harry Filon van Duurzaam Repareren is de stichting drie jaar geleden gestart met de wedstrijd omdat Smart Repair een zeer duurzame reparatiemethode is waarbij minder energie en grondstoffen gebruikt worden en er geen afval is. Maar ook omdat smart repair bijdraagt aan het beeld dat schadeherstel een vakmanschap is en goede mogelijkheden biedt tot gezonde marges. Met dit jaar slechts 700 schadeherstellers in opleiding moeten we het vak weer ‘sexy’ maken, aldus...

19 jun

De Dave Bebelaar Award is in de automotive het meest prestigieuze award voor duurzame initiatieven. Ook dit jaar kent de Dave Bebelaar Award weer een mooie line-up. De zes genomineerde van dit jaar zijn:

  • Dubbeldam Groep
  • ABS Autoherstel Ad de Goey
  • Cleanprotec International BV
  • Diesel Buchli B.V.
  • Geevers Auto Parts – Green Line
  • Stera International BV/Makra

Op de website van Duurzaam Repareren kan je de promotiefilmpjes van de genomineerden bekijken en nog belangrijker een stem uitbrengen. Op 28 juni wordt tijdens het...

11 jun

De Subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de praktijkbegeleiding van een leerling of student. Voor het jaar 2017-2018 kan deze subsidie aangevraagd worden vanaf 2 juni 9.00 uur tot en met 17 september 2018 17.00 uur.

De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van de duur van de periode waarin de werkgever begeleiding heeft gegeven en het totaal aantal subsidieaanvragen dat is ingediend. De subsidie is maximaal € 2.700 per jaar per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. 

Lees meer