Nieuws overzicht

Lees hier de laatste berichten over VOC en de carrosseriebranche

13 nov

OOC biedt jouw bedrijf de unieke mogelijkheid om op een leuke en inspirerende manier aan de slag te gaan met veilig en duurzaam werken. Want hoe kun je er voor zorgen dat de vakman van vandaag de auto van morgen gezond en veilig kan repareren in de werkplaats? Wat is de beste aanpak om dit waar te maken?

Om antwoord op die vraag te krijgen, gaat OOC experimenteren met twee werkvormen waar jij met je bedrijf aan mee kunt doen!

 

Workshop Veilige Werkplaats

Hier wordt gebruik gemaakt van de 5S methode uit de ‘Lean’ school. Deelnemers leren hun...

02 nov

Ben jij als vakman nog wel up-2-date? Of mis je kennis van de aanwezige systemen in moderne voertuigen?

Volg nu de 1-daagse Bootcamp update AST en je bent weer helemaal bij!

 

18 sep

Op 31 oktober 2017 organiseert OOC, in samenwerking met OOM, Innovam en OTIB een landelijke bijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen in technische bedrijven. Aan de orde komen het motiveren van mensen én vrouwelijk ondernemerschap in een mannenwereld. Bent u ondernemer, directeur of mede-eigenaar? Bent u de spil binnen het bedrijf die met HR bezig is? Kom dan naar Nieuwegein en ontmoet andere vrouwen in de techniek tijdens deze bijzondere landelijke bijeenkomst over succesvol werkgeven in de techniek!

Werknemers die het beste uit zichzelf blijven...

06 sep

Geen betere leerschool dan de praktijk. Dit is de drijvende gedachte achter het project Werkplekleren. Door kennis op de werkvloer over te dragen en te benutten kunnen ervaren en nieuwe vakmensen elkaar stimuleren om het beste uit hun vakmanschap te halen.

Kosteloos adviestraject
In het project Werkplekleren onderzoeken de technische opleidingsfondsen OOC, A+O Metalektro, OOM, OOMT, OTIB en OVP of werkplekleren beter, sneller en interessanter kan. In de eerste fase is de theorie rondom werkplekleren onderzocht en zijn goede voorbeelden van werkplekleren in de...

23 aug

Medewerkers van meubelfabriek De Eekhoorn zijn getraind door VOC. Zij volgden de praktijktraining autospuiten.

We zijn er stiekem wel een beetje trots op dat nu ook de meubelbranche ons heeft gevonden op het gebied van bijscholing en opleidingen. Een groep meubelspuiters volgden onlangs de praktijktraining autospuiten.

Lees het hele artikel hier.

13 jul

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek. Maar hoe kun je als gastdocent deze jongeren op een aansprekende en boeiende manier een positief en breed beeld geven van techniek, zodat zij techniek meenemen in hun keuze voor een profiel of studie?

Bij techniekTalent geven ze kosteloze trainingen. Meer lezen en aanmelden, klik dan...

13 jul

Nu werknemers langer door moeten werken tot aan het pensioen wordt er meer verwacht qua mentale en lichamelijke inspanning. Wat de werkgever kan doen maar vooral wat jezelf kunt doen aan je persoonlijke vitaliteit en duurzaamheid leerden de personeelsleden van Möller, Blok en Laurens Autoschade tijdens de 45+ training van VOC.

In een speciaal afgehuurde hotelzaal bij Rotterdam-The Hague Airport kwamen 31 enthousiaste medewerkers vanuit alle lagen van de organisatie bijeen om kennis op te doen over gezondheid en werken. Jeroen Noyen, groepsmanager bij Möller Autoschade, vertelt: ,,We...

21 jun

97% Van onze cursisten is tevreden tot zeer tevreden over hun cursus bij VOC

Daar zijn wij trots op!

Meer weten over de tevredenheid van onze klanten? Lees hieronder de uitkomsten over de periode januari t/m half juni 2017

 

Algemene tevredenheid VOC-cursisten over hun cursus

Tevredenheid cursisten over de...

18 mei

OOC gaat onder werkgevers en werknemers uitzoeken wat er leeft binnen de branche en welke behoeften OOC daarbij kan vervullen. Denk hierbij aan het inzetten van scholing om de (duurzame) inzetbaarheid van werknemers te vergroten maar ook thema’s zoals leeftijdsproblematiek, mobiliteit onder jongeren en marktkansen/-gevaren spelen een rol.

Met de resultaten van deze enquêtes willen we ondersteuning en oplossingen bieden die beter aansluiten bij de behoeften van werkgevers en werknemers.

Meedoen kost je max. 5 minuten.

Als werkgever maak je daarbij ook kans op een leuke...

15 mei

Laat jongeren met ‘Gastlessen, zó geregeld’ de wereld van techniek ervaren

Technische bedrijven kunnen zich sinds kort aanmelden voor Gastlessen, zó geregeld. De nieuwe kosteloze landelijke dienst werd ontwikkeld door TechniekTalent.nu en brengt scholen in het voortgezet onderwijs en bedrijven die een gastles of een bedrijfsbezoek willen organiseren, bij elkaar. Hoe meer bedrijven zich aanmelden, hoe sneller en makkelijker er matches tussen scholen en bedrijven tot stand kunnen komen.

De vraag naar goed opgeleide technici zal de komende jaren alleen maar toenemen....