Nieuws overzicht

Lees hier de laatste berichten over VOC en de carrosseriebranche

10 apr

Ontmoet Formule 1-commentator Allard Kalff en Nederlands grootste race-talent Nyck de Vries en daag jezelf uit!

Tijdens deze evenementen staat je eigen loopbaan centraal. Wat kun je doen om je loopbaan de kant op te bewegen zoals jij dat wil? En hoe blijf je fit gedurende je loopbaan.

Op 14 mei is de Nederlandse autocoureur Nyck de Vries aanwezig bij dit evenement. Nyck staat op de drempel om zijn debuut te maken in de Formule 1. Afgelopen seizoen wist hij te imponeren in de Formule 2, waar...

Nyck de Vries
29 mrt

VOC voldoet nog steeds aan de vereisten voor het NRTO-keurmerk.

Door het NRTO-keurmerk kunnen klanten ervan uitgaan dat VOC voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

NRTO = Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, de branchevereniging voor trainen & opleiden. Het NRTO-keurmerk betreft een keurmerk voor private opleiders.

Zie ...

22 mrt

VOC (Vakopleiding Carrosseriebedrijf) en Maintec Automotive zijn een unieke samenwerking aangegaan om nieuwe instroom van schaars talent voor de carrosseriebranche te organiseren. Maintec Automotive, gespecialiseerde dochter van technisch detacheerder Maintec, verzorgt de werving en de basisopleiding van nieuwe schadeherstellers. Na hun basisopleiding verzorgt VOC in een aantal modules de opleiding tot vakvolwassen schadehersteller.


VOC directeur Yolande van Doornspeek legt uit hoe deze samenwerking tot stand is gekomen: “Wij ervaren dat het...

VOC directeur Yolande van Doornspeek en CEO Humares Patrick van der Ploeg bezegelen de overeenkomst.
22 mrt

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek. Maar hoe kunt u als gastdocent deze jongeren op een aansprekende en boeiende manier een positief en breed beeld geven van techniek, zodat zij techniek meenemen in hun keuze voor een profiel of studie?


Niels van de Ven, HR Manager bij Burgers Carrosserie: “Erg geslaagde gastles, met dank aan de training. De kennis die ik heb opgedaan gaf mij voldoende tips en handvatten om zelfverzekerd aan de slag te kunnen. De presentatie liep vlot, de...

06 mrt

Leuk al die nieuwe jonge collega's. Maar naarmate je hem of haar beter leert kennen, merk je dat ze anders reageren op bepaalde situaties dan jij dat zou doen of verwachten. Hun complete belevingswereld draait vaak om social media. Hoe ga jij ervoor zorgen dat ze hun mobieltje wegleggen en hun draai vinden in de 'echte' wereld?

Deze cursus geeft je een blik in de leefwereld van de smartphone generatie en leert je met deze collega's een goede band op te bouwen.

Lees hier meer over deze cursus.

15 jan

‘Succesvol vrouwelijk ondernemerschap’ was het thema van een landelijke bijeenkomst georganiseerd door OOC, OOM, OTIB en Innovam. Op twee fronten een unieke bijeenkomst: exclusief voor vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen én een mix van verschillende technische bedrijven. De ingrediënten voor een succesvolle middag.

- Eigenlijk is verandering de enige wet in ons leven. Alles verandert altijd. Toch is verandering voor ons erg moeilijk, we blijven liever in onze comfortzone. -

 

Aan de hand van biologische processen, natuurkundige...

08 jan

VOC is opnieuw erkend als EVC-aanbieder voor de mobiliteitsbranche. Dit betekent dat jij jouw werkervaring, behaalde diploma’s en certificaten, maar ook ervaring als bijvoorbeeld vrijwilliger, door VOC kan laten vastleggen in een ervaringscertificaat.

VOC voert onder andere EVC-trajecten uit voor de assistent mobiliteitsbranche, autoschadehersteller, autospuiter, autoschadetechnicus, carrosseriebouwer, werkplaatschef, etc.

Wat is EVC?
EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties. Tijdens een EVC-traject kijken we niet alleen naar je behaalde...

20 dec

De nieuwe stijl die VOC dit jaar heeft ingevoerd heeft een sterkere focus op het aansluiten van de wensen in de markt en het vertalen daarvan naar passende oplossingen voor een toekomstbestendige branche. Het VOC-bestuur wil deze ontwikkeling graag krachtig doorzetten en heeft hiervoor per 1 januari 2018 Yolande van Doornspeek aangetrokken als nieuwe directeur van VOC. Zij wordt hiermee de opvolger van interim-directeur Bethe Alkemade.

Yolande was hiervoor werkzaam als manager Regio’s A+O Metalektro, lid MT en plaatsvervangend directeur. Zij heeft een brede ervaring in zowel het...

07 dec

De winnaar van onze poll op de Bootcamp Update AST pagina is geworden Colinda Slof van Van der Peet & Zn. uit Nieuwkoop. Colinda van harte gefeliciteerd, jij gaat een dagje circuit rijden op Zandvoort.

foto van Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC).

07 dec

Op donderdag 30 november vond een kennisavond voor Front Office medewerkers plaats in het VOC opleidingscentrum in Boxtel.

De deelnemers kregen deze avond een gevarieerd programma voorgeschoteld.

Jos Lamboo van FOCWA gaf een presentatie over 'Problemen die ontstaan met moderne technieken' Wil Koot sprak over de logistieke kant van Smart repair / one-day-repair. Bij Jeanine de Vries, OOC HR-adviseur, volgden de deelnemers een workshop Persoonlijke effectiviteit (DISC). En VOC-trainers Johan van der Zwaag en Toine Blankers namen je mee in de wereld van ADAS en Audatex.

...