Nieuws overzicht

Lees hier de laatste berichten over VOC en de carrosseriebranche

15 jan

‘Succesvol vrouwelijk ondernemerschap’ was het thema van een landelijke bijeenkomst georganiseerd door OOC, OOM, OTIB en Innovam. Op twee fronten een unieke bijeenkomst: exclusief voor vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen én een mix van verschillende technische bedrijven. De ingrediënten voor een succesvolle middag.

- Eigenlijk is verandering de enige wet in ons leven. Alles verandert altijd. Toch is verandering voor ons erg moeilijk, we blijven liever in onze comfortzone. -

 

Aan de hand van biologische processen, natuurkundige...

08 jan

VOC is opnieuw erkend als EVC-aanbieder voor de mobiliteitsbranche. Dit betekent dat jij jouw werkervaring, behaalde diploma’s en certificaten, maar ook ervaring als bijvoorbeeld vrijwilliger, door VOC kan laten vastleggen in een ervaringscertificaat.

VOC voert onder andere EVC-trajecten uit voor de assistent mobiliteitsbranche, autoschadehersteller, autospuiter, autoschadetechnicus, carrosseriebouwer, werkplaatschef, etc.

Wat is EVC?
EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties. Tijdens een EVC-traject kijken we niet alleen naar je behaalde...

20 dec

De nieuwe stijl die VOC dit jaar heeft ingevoerd heeft een sterkere focus op het aansluiten van de wensen in de markt en het vertalen daarvan naar passende oplossingen voor een toekomstbestendige branche. Het VOC-bestuur wil deze ontwikkeling graag krachtig doorzetten en heeft hiervoor per 1 januari 2018 Yolande van Doornspeek aangetrokken als nieuwe directeur van VOC. Zij wordt hiermee de opvolger van interim-directeur Bethe Alkemade.

Yolande was hiervoor werkzaam als manager Regio’s A+O Metalektro, lid MT en plaatsvervangend directeur. Zij heeft een brede ervaring in zowel het...

07 dec

De winnaar van onze poll op de Bootcamp Update AST pagina is geworden Colinda Slof van Van der Peet & Zn. uit Nieuwkoop. Colinda van harte gefeliciteerd, jij gaat een dagje circuit rijden op Zandvoort.

foto van Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC).

07 dec

Op donderdag 30 november vond een kennisavond voor Front Office medewerkers plaats in het VOC opleidingscentrum in Boxtel.

De deelnemers kregen deze avond een gevarieerd programma voorgeschoteld.

Jos Lamboo van FOCWA gaf een presentatie over 'Problemen die ontstaan met moderne technieken' Wil Koot sprak over de logistieke kant van Smart repair / one-day-repair. Bij Jeanine de Vries, OOC HR-adviseur, volgden de deelnemers een workshop Persoonlijke effectiviteit (DISC). En VOC-trainers Johan van der Zwaag en Toine Blankers namen je mee in de wereld van ADAS en Audatex.

...

23 nov

Op woensdag 22 november vond de 1e AST Bootcamp plaats bij VOC in Nieuwegein.

Bekijk hier de foto's voor een korte impressie.

Ook interesse in een AST Bootcamp? Kijk dan hier voor meer informatie.

13 nov

Wil jij op een leuke en inspirerende manier aan de slag met veilig en gezond werken? Hoe zorg jij ervoor dat de vakman van vandaag de auto van morgen gezond en veilig repareert in de werkplaats? 

Om antwoord op deze vragen te krijgen, gaat OOC experimenteren en jij kan meedoen!

 

Workshop Veilige Werkplaats

Tijdens deze workshop wordt gebruik gemaakt van de 5S methode uit de ‘Lean’ school. Je leert je werkplek te veranderen, waardoor je veiliger én efficiënter kunt werken.

Je krijgt uitleg over:

02 nov

Ben jij als vakman nog wel up-2-date? Of mis je kennis van de aanwezige systemen in moderne voertuigen?

Volg nu de 1-daagse Bootcamp update AST en je bent weer helemaal bij!

 

18 sep

Op 31 oktober 2017 organiseert OOC, in samenwerking met OOM, Innovam en OTIB een landelijke bijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen in technische bedrijven. Aan de orde komen het motiveren van mensen én vrouwelijk ondernemerschap in een mannenwereld. Bent u ondernemer, directeur of mede-eigenaar? Bent u de spil binnen het bedrijf die met HR bezig is? Kom dan naar Nieuwegein en ontmoet andere vrouwen in de techniek tijdens deze bijzondere landelijke bijeenkomst over succesvol werkgeven in de techniek!

Werknemers die het beste uit zichzelf blijven...

23 aug

Medewerkers van meubelfabriek De Eekhoorn zijn getraind door VOC. Zij volgden de praktijktraining autospuiten.

We zijn er stiekem wel een beetje trots op dat nu ook de meubelbranche ons heeft gevonden op het gebied van bijscholing en opleidingen. Een groep meubelspuiters volgden onlangs de praktijktraining autospuiten.

Lees het hele artikel hier.