Kennisavond praktijkopleiders van ROC Midden Nederland op 19 november 2018

19 nov -

VOC organiseert, in opdracht van OOC, dit najaar verschillende kennisavonden voor praktijkopleiders. Door deel te nemen aan kennisavonden houd je je vakkennis op peil, leer je meer over nieuwe technieken in de branche en/of je loopbaanmogelijkheden.

 

Datum en locatie:

Maandag 19 november 2018
ROC Midden Nederland, Structuurbaan 19, 3439 MA Nieuwegein

 

Programma:

Het programma voor de praktijkopleiders bestaat uit de volgende actuele onderwerpen:

  • Beoordelen in de BPV (beroepspraktijkvorming)

Naast het opleiden van studenten spelen praktijkopleiders sinds kort ook een rol in de beoordeling van de studenten in de beroepspraktijk. Op deze manier wordt de student door meerdere personen op verschillende momenten beoordeeld. Deze beoordeling in de beroepspraktijk maakt officieel onderdeel uit van de examenbeoordeling van de student. Als praktijkopleider krijg je informatie over hoe je deze beoordeling dient uit te voeren en krijg je de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere praktijkopleiders.

  • Jong en oud op de werkvloer

Regelmatig hoor je het....gemopper van oudere werknemers over de nieuwe generatie en jongeren die 'iets vinden’ van de oudere generatie. In deze workshop leer je van Ramona de Lange meer over de verschillende generaties en waarom het kan botsen. Tijdens het interactieve deel ontdek je hoe je tot een goede samenwerking kunt komen. Hierbij gebruik maken van elkaars kennis en kunde is daarbij van groot belang.

  • Loopbaancoach

Hoe ziet jouw werkomgeving er over vijf jaar uit? Hoe zorg jij ervoor dat je je werk over een paar jaar nog steeds goed, vitaal en professioneel kunt uitvoeren? Een loopbaancoach helpt je inzicht te krijgen in jouw positie in de markt en bij bedrijven in de branche. De loopbaancoach vertelt hoe je gebruik kunt maken van zijn/haar advies  en over de opleidingsvouchers van € 1500,00 die beschikbaar zijn.

  • Proeve van Bekwaamheid

Iedereen die een vakopleiding volgt sluit dit onder andere af met een proeve van bekwaamheid. Hoe ziet zo’n proeve er uit? Hoe bereid je je er op voor en wat staat je te wachten? In de praktijk blijkt dat steeds minder mensen slagen voor hun proeve van bekwaamheid. Oorzaken hiervan zijn onvoldoende tijd om te kunnen oefenen en het niet beschikbaar hebben van de juiste materialen. Wat is er nodig om jonge mensen een zo groot mogelijke kans van slagen te geven?

 

Aanvang kennisavond

Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom voor soep met broodjes. De aftrap voor de kennisavond wordt gegeven om 17.45 uur. De avond wordt om ongeveer 20.30 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Meedoen aan deze avonden is gratis voor OOC-leden, wel graag even aanmelden via het formulier hieronder, zodat we weten dat je komt.

 

Deze kennisavond wordt mogelijk gemaakt door:

Kennisavond praktijkopleiders van ROC Midden Nederland op 19 november 2018