Workshop Persoonlijke Effectiviteit (DISC)

Het DISC-model brengt voorkeursgedrag en –communicatie in kaart. Met de kennis van het DISC model kun je jezelf, medewerkers, collega's, partner en klanten beter begrijpen.

Doel

Na het volgen van deze workshop kun je beter aansluiten op ieders persoonlijke behoeften, conflicten voorkomen of verminderen, verschillen in anderen beter waarderen en bouwen aan onderling vertrouwen. Je snapt wat jou zelf en anderen motiveert en waarom bepaalde keuzes gemaakt worden. DISC bevordert open communicatie, versterkt relaties en vergroot persoonlijk effectiviteit.

Doelgroep

Medewerkers, managers en leidinggevenden

Programma

Tijdens de workshop wordt DISC uitgebreid besproken. Er wordt ingegaan op motivatie, het herkennen van het gedrag van anderen en het anticiperen daarop. Tot slot wordt er behandeld hoe de verschillende stijlen op elkaar reageren. Hierbij is het dus van belang een beeld te krijgen van welke personen in een team zitten en hoe je kunt zorgen voor betere verstandhoudingen. Wat kan voor spanningen tussen de verschillende stijlen zorgen en hoe kan je dit voorkomen?

Werkwijze

Voorafgaand aan de workshop krijg je formulieren thuis gestuurd. Deze kun je invullen en retour sturen. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijke DISC-rapportage gemaakt, deze wordt tijdens de workshop overhandigd en besproken. Na de workshop kun je deze mee naar huis nemen. 

De workshop bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Er wordt veel gewerkt met opdrachten en je gaat actief aan de slag. 

Toepassing DISC

DISC wordt onder andere gebruikt bij:

  • het bouwen van productieve teams;
  • het verbeteren van klantenservice;
  • het verbreden van inzicht in persoonlijkheidsverschillen en herkenning, en
  • als instrumentarium voor recruitment, sollicitatie, jobcoaching en loopbaanbegeleiding, verandermanagement en kwaliteitsverbetering.

Examen informatie

Er is geen examen verbonden aan deze workshop.

Cursusnaam
Workshop Persoonlijke Effectiviteit (DISC)
Cursuskosten (excl. btw)
€ 385,-
Studieduur
1 dag
Cursusnummer
6.603