Veiligheidssystemen (e-learning)

De technische componenten die een auto veiliger maken, nemen sterk toe. Iedere werknemer in het schadeherstelbedrijf krijgt in toenemende mate te maken met actieve en passieve veiligheidssystemen. Veel systemen zijn intussen standaard geworden in iedere auto. Tijdens het schadeherstelproces komt de autoschadetechnicus op diverse manieren in aanraking met veiligheidssystemen. Bij een verkeerde reparatie ontstaat voor de weggebruiker een onveilige situatie.

Doel

Na deze e-learning training begrijp je de werking van de veiligheidssystemen en kan je veilige en correcte reparaties uitvoeren.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor technici in het schadeherstelbedrijf die functioneren op mbo-niveau 3.

Programma

Onderwerpen die met zelfstudie in de e-learning module https://www.voc.nl/elearning/inloggen-e-learning worden behandeld zijn:

  • Airbags
  • Tweetraps-airbags
  • Hybride airbag
  • Gasgenerator
  • Stoelbezettingssensor
  • Stoelbezettingsschakelaar
  • Stoelpositiesensor

Werkwijze

De leerstof dient uitsluitend met e-learning bestudeerd te worden. Na betaling van de cursuskosten, ontvang je een inlognaam en een wachtwoord. De e-learning kan op ieder gewenst moment en vanaf iedere plaats gevolgd worden. Voorwaarde is de beschikbaarheid van een computer met internet aansluiting.

De gemiddelde studieduurbelasting is 4 uur. Voor deze training wordt geen praktijkdag gegeven!

Examen informatie

Na het volgen van de e-learning module wordt de BKS-toets "Veiligh. Syst." digitaal afgenomen. Deze toets bestaat uit meerkeuzevragen.

Kijk op bkscarrosserie.nl(externe link) voor meer informatie over de toets. De examinering, duur 1 uur, en vindt plaats in een opleidingslocatie van VOC.

Vooropleiding

Schadehersteller

 

Certificaat informatie

Na het behalen van een voldoende resultaat voor de BKS-toets ontvang je een BKS-certificaat. Deze branchekwalificatie is onderdeel van de Toelatingseisen en gedragsregels van FOCWA bedrijven.

Cursusnaam
Veiligheidssystemen (e-learning)
Cursuskosten (excl. btw)
€ 165,-
Examenkosten (excl. btw):
€ 75,-
Studieduur
1 uur
Cursusnummer
1.321