Update nieuwe technieken schadeherstel

Voor gebruik van nieuwe staalsoorten zoals HSS en AHSS maar ook aluminium in carrosserieën, is het noodzakelijk om nieuwe verbindingstechnieken toe te passen. Deze verbindingstechnieken zijn GMA-hardsolderen en weerstandlassen waarbij gebruik wordt gemaakt van inverterpuntlasapparatuur en diverse mechanische verbindingen zoals ponsnagel-, drukvoeg- en blindklinknagel-verbindingen. Het aluminium en hun speciale reparatietechnieken en zeker niet te vergeten de elektrische systemen in het voertuig worden steeds belangrijker.

Doel

Wij laten je kennismaken met de nieuwste materialen en hun eigenschappen. Na het volgen van deze cursus ben je goed in staat te verklaren waarom reparaties anders moeten worden uitgevoerd dan in het verleden gebruikelijk was. Ook ben je in staat om een juiste schadediagnose te maken aan de hand van de nieuw toe te passen reparatiemethoden.

Doelgroep

Schademanagers, schade-experts, calculatoren, werkplaatschefs en receptionisten.

Programma

Bij GMA-hardsolderen en weerstandlassen wordt aangegeven waarom deze verbindingstechnieken noodzakelijk zijn bij de nieuwe materiaalsoorten en wat de toepassingsmogelijkheden zijn. Maar ook wat de voorschriften zijn bij reparatie van de hoogwaardige staalsoorten. Bij aluminium wordt aandacht besteed aan het uitdeuken en de verschillende verbindingstechnieken. Signaal overdracht wordt bekeken en ook allerlei nieuwtjes worden besproken, mede aan de hand van verschillende reparatievoorschriften en voorbeelden word je helemaal “bijgepraat”.

Werkwijze

De cursus is hoofdzakelijk theoretisch, maar wordt verduidelijkt met voorbeelden uit de praktijk.

Cursusnaam
Update nieuwe technieken schadeherstel
Cursuskosten (excl. btw)
€ 405,-
Studieduur
1 dag
Cursusnummer
1.400