Schadediagnose hybride voertuigen

Hybride auto's raken steeds meer in trek en zullen in het verkeer bij ongevallen betrokken gaan raken. Ben jij voldoende geïnformeerd over hybride systemen? Waar moet je rekening mee houden bij het calculeren?

Doel

De cursus Schadediagnose Hybride Voertuigen biedt de calculator en expert de mogelijkheid om zich de basisbeginselen van de moderne hybride technieken eigen te maken. De calculator en expert zijn daardoor in staat om toegepaste hybride systemen te herkennen en te bepalen hoe moet worden omgegaan met reparatie aan en vervanging van componenten. Het resultaat is dat extra werkzaamheden en kosten worden voorkomen en nacalculaties achterwege kunnen blijven.De deelnemer krijgt tijdens de workshop alle informatie over efficiënt en veilig werken aan hybride voertuigen en over de gevolgen voor de calculatie. Zo ook over de verschillende hybride systemen, de opbouw en werking.

Doelgroep

Frontoffice medewerkers, Schadeadviseurs en Verzekeringexperts.

Programma

Theorie en praktijk wisselen elkaar af.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • de werking van elektromotoren
  • verschillende elektromotoren en batterijpakketten
  • energieverbruik en -opslag (regeneratief remmen)
  • introductie in reparaties aan hybride systemen
  • veilig werken met hybride techniek
  • remsystemen
  • aircosystemen

Werkwijze

Aan de hand van een orientatieopdracht ga je de specifieke hybride onderdelen herkennen bij hybride voertuigen. Daarna worden alle hybride onderdelen toegelicht met betrekking tot het doel en de functie in het voertuig. Daarnaast is het van belang dat je exact weet welke handelingen uitgevoerd moeten worden voordat je aan een hybride voertuig kan repareren/werken. Deze handelingen worden uitvoerig besproken aan de hand van Audatex-calculatievoorbeelden. Ook krijg je waardevolle tips & tricks over veilig werken aan het voertuig.

 

Certificaat informatie

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname.

Cursusnaam
Schadediagnose hybride voertuigen
Cursuskosten (excl. btw)
€ 235,-
Studieduur
1 dagdeel
Cursusnummer
1.832