Push and Paint

Push & paint is een alternatieve manier van schadeherstel ten opzichte van uitdeuken met hamer & tas en/of de spotter. Het toepassen van de push & paint techniek is uitermate geschikt bij cosmetisch schadeherstel. Ook bij kleinere schades in het allround schadeherstelbedrijf geeft het kostenbesparende voordelen.

Doel

Na deze training kan je beoordelen of een schade hersteld kan worden met behulp van de techniek push & paint. Je leert de basisvaardigheden om de schade voor te drukken met speciale tools of voor te trekken met de lijmtechniek.

In deze training komen de basiswerkzaamheden van de “Push” handelingen aan bod. Kennis en vaardigheden van de “Paint” handelingen moeten bekend zijn bij de deelnemer.

Doelgroep

De training is bedoeld voor medewerkers in schadeherstelbedrijven die willen leren om schades te herstellen met behulp van de techniek push & paint. Hierbij moeten kennis en vaardigheden van de “Paint” handelingen bij de deelnemer bekend zijn.

Programma

Tijdens deze tweedaagse training oefen je binnen het eigen bedrijf met:

  • Het beoordelen van de schade; kan deze schade hersteld worden met behulp van push & paint?
  • Het voordrukken van de schade met speciale tools.
  • Het voortrekken van de schade met de lijmtechniek.
  • Het ‘lezen’ van de lichtbron om het uitdeukproces te controleren.

Werkwijze

Deze tweedaagse training vindt plaats in het eigen schadeherstelbedrijf, met maximaal 4 deelnemers. Tijdens de training oefen je op echte schadeauto’s en/of losse onderdelen.

Voordelen van het oefenen in de eigen dagelijkse werkomgeving zijn:

  • Het direct toepassen van de geleerde kennis en vaardigheden in de dagelijkse praktijk.
  • Direct aan de slag met het huidige werkaanbod.
  • Geen reis- en verletkosten.

Let op: het schadeherstelbedrijf moet zorgen voor voldoende schadeauto’s die hersteld kunnen worden door middel van push & paint. Eventueel kunnen losse delen (portieren, schermen, motorkappen), met schades die hersteld kunnen worden door middel van push & paint, ook dienen als (oefen)objecten.

VOC verzorgt de benodigde gereedschappen en materialen voor het toepassen van de push & paint techniek.

Afhankelijk van het werkaanbod, vindt de training twee aansluitende dagen of twee dagen verspreid over twee weken plaats. E.e.a. in overleg met VOC.

Examen informatie

Na het volgen van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

 

Cursusnaam
Push and Paint
Cursuskosten (excl. btw)
op aanvraag
Studieduur
Cursusnummer
1.819