Coachend leidinggeven

Veel leidinggevenden worstelen met het aansturen en motiveren van medewerkers. Er is een manier van leidinggeven die doelgericht, krachtig en effectief is en gericht is op het goed presteren en leren van medewerkers. Dat noemen we coachend leidinggeven. Om te kunnen coachen heb je zelfinzicht nodig en moet je weten wat je waarden en normen zijn van waaruit je werkt. Door in de relatie met medewerkers te investeren, investeer je uiteindelijk in de kwaliteit van de organisatie. De psychologie van het management vormt in deze cursus de basis van de training.

Doel

Je krijgt inzicht in de aanpak en de methode van coachend leidinggeven, waardoor de medewerkers op korte en op lange termijn beter kunnen presteren. Doel is bovendien een nog betere coach te worden die inspireert, motiveert en stimuleert. Ook leer je de medewerkers op een juiste manier om te gaan met verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden, vooral van belang voor het ontwerpen en inrichten van bedrijfsprocessen.

Doelgroep

Schadecalculators, leidinggevenden, bedrijfsmanagers en directeuren / eigenaren

Programma

Onderwerpen die gedurende de cursus aan de orde komen zijn:

  • inbedding van coachend leidinggeven in de cultuur van de organisatie
  • voorbeeldfunctie
  • coachingsvaardigheden
  • coachingsplan
  • resultaatgericht leidinggeven
  • kwaliteitsbewaking
  • omgaan met emoties
  • coaching van verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden

Werkwijze

De theorie wordt ondersteund met opdrachten die een relatie leggen met de praktijk van de deelnemers. Van de cursisten wordt gevraagd deze in en voor het eigen bedrijf uit te werken en in te leveren bij de cursusleider. In de trainingen wordt hierop ingegaan en wordt persoonlijk advies gegeven voor verdere toepassingen. Van cursisten kan ook gevraagd worden uitgewerkte opdrachten aan medecursisten toe te lichten, waardoor het groepsproces en het van elkaar leren wordt gestimuleerd.

 

Examen informatie

De cursus wordt afgesloten met een beoordeling van de uitgewerkte praktijkopdrachten.

Cursus dagen

Plaatsen vrij
19 dec 2018 en 20 dec 2018 Regionaal Opleidingscentrum VOC N'gein, Nieuwegein 2
Cursusnaam
Coachend leidinggeven
Cursuskosten (excl. btw)
€ 755,-
Studieduur
2 Dagen
Cursusnummer
6.614