Caravantechniek module 4 toestellen

In de caravan- en kampeerautotechniek komen allerlei vakgebieden bij elkaar. Ten eerste dient het comfort en gebruiksgemak van hoog niveau te zijn, ten tweede moet de caravan of camper als voertuig aan allerlei voertuigtechnische eisen voldoen die door de wetgever zijn vastgesteld. Tot slot komen er nog veel specialismen als elektriciteit, airconditioning, koeling en de installatietechniek voor wat betreft de gas- en wateraansluitingen aan bod. Het werken aan een caravan of camper vraagt daarom om allround vakmanschap. De cursus caravantechniek is ontwikkeld om de deelnemers een fundament van praktische kennis en vaardigheden te geven. Omdat er vaak al enige specialistische kennis aanwezig is binnen het bedrijf of bij een persoon biedt VOC de cursus in vier modulen aan: Opbouw, Onderstel, Gas Water Licht en Toestellen. Zo kan per persoon gekeken worden welke kennis en kunde er opgedaan moet worden.

Doel

Het doel van een caravan is het reizen meer comfort te geven ten opzichte van het reizen met een tent of vouwwagen. Dit comfort wordt behaald door de opbouw, de isolatie, het formaat, het gebruiksgemak en in een steeds belangrijker mate door allerlei voorzieningen die je thuis ook ter beschikking hebt.

Door de veelvoud aan systemen is niet alleen de kennis van de systemen zelf, maar ook de interactie onderling van groot belang. De installatie technieken zijn in de voorgaande modulen grotendeels behandeld.

In deze module wordt de aandacht gericht op comfortverhogende toestellen en apparaten. Denk hierbij aan verwarming en airconditioning, kookstellen, TV- en audio-installaties, etcetera.

Ook de werking en installatie van sanitaire voorzieningen als de douche en het toilet worden in deze module uitgebreid behandeld.

Doelgroep

(Aankomend) Caravanherstellers

Programma

Gedurende de dag wordt de cursist meegenomen door de theorie van deze belangrijke zaken. Deze worden ondersteund met behulp van vele uit de praktijk voortkomende voorbeelden. Zowel de ogen als de handen worden hierbij volop ingezet. Vele materialen en constructies zullen fysiek aanwezig zijn. Aan het einde van de dag wordt de opgedane kennis getoetst.

Werkwijze

Gedurende de dag wordt de cursist meegenomen door de theorie van deze belangrijke zaken. Deze worden ondersteund met behulp van vele uit de praktijk voortkomende voorbeelden. Zowel de ogen als de handen worden hierbij volop ingezet. Vele materialen en constructies zullen fysiek aanwezig zijn. Aan het einde van de dag zal de opgedane kennis worden getoetst.

Extra info

  • Theorieboek wordt verstrekt
  • Onderdeel van een modulair traject caravantechniek, bestaande uit module 1 t/m 4

Examen informatie

De module wordt afgesloten met een theorietoets, waarbij na positief resultaat een certificaat zal worden verstrekt. Kijk op bkscarrosserie.nl voor meer informatie over de toets. 

Certificaat informatie

Na het behalen van een voldoende resultaat voor de BKS-toets ontvang je een BKS-certificaat.

Cursusnaam
Caravantechniek module 4 toestellen
Cursuskosten (excl. btw)
op aanvraag
Studieduur
Cursusnummer
5.923
Categorie