Caravan- en campertechnicus - schadeherstel caravan en camper

In de caravan- en kampeerautotechniek komen allerlei vakgebieden bij elkaar. Ten eerste dient het comfort en gebruiksgemak van hoog niveau te zijn, ten tweede moet de caravan of camper als voertuig aan allerlei voertuigtechnische eisen voldoen die door de wetgever zijn vastgesteld. Tot slot komen er nog veel specialismen als elektriciteit, airconditioning, koeling en de installatietechniek voor wat betreft de gas- en wateraansluitingen aan bod. Het werken aan een caravan of camper vraagt daarom om allround vakmanschap. De cursus caravantechniek is ontwikkeld om de deelnemers een fundament van praktische kennis en vaardigheden te geven.

Doel

Bepalend voor de vorm en het gebruiksgemak van een kampeervoertuig is de opbouw. De wanden, vloeren, deuren en het dak kunnen met een veelvoud aan technieken en constructiemethoden met elkaar verbonden worden. Daarnaast zijn er ook vele materialen waaruit deze opbouw is samengesteld. De opbouw bestaat over het algemeen uit platen van aluminium, hout of kunststof bevestigt op een stalen of houten frame.

Naast de veel voorkomende opbouwen worden er ook enkele bijzondere constructies toegelicht zo ook de conventionele en sandwich-panelen. Tot slot is er ruime aandacht voor enkele essentiële zaken als (maximale) afmetingen en gewichten.

Doelgroep

(Aankomend) Caravanherstellers.

Programma

Gedurende de dag wordt de cursist meegenomen door de theorie van deze belangrijke zaken. Deze worden ondersteund met behulp van vele uit de praktijk voortkomende voorbeelden. Zowel de ogen als de handen worden hierbij volop ingezet. Vele materialen en constructies zullen fysiek aanwezig zijn. Aan het einde van de dag zal de opgedane kennis worden getoetst.

Extra informatie

  • Theorieboek wordt verstrekt 
  • Onderdeel van een modulair traject caravantechniek, bestaande uit module 1 t/m 4
  • Voor OOC leden is er OOC subsidie van toepassing.

Examen informatie

De module wordt afgesloten met een theorietoets, waarbij na positief resultaat een certificaat zal worden verstrekt. Kijk op bkscarrosserie.nl voor meer informatie over de toets. 

Certificaat informatie

Na het behalen van een voldoende resultaat voor de BKS-toets ontvang je een BKS-certificaat.

Cursusnaam
Caravan- en campertechnicus - schadeherstel caravan en camper
Cursuskosten (excl. btw)
€ 395,-
Examenkosten (excl. btw):
€ 100,-
Studieduur
1 dag
Cursusnummer
5.926