Bedrijfshulpverlener

In onze branche liggen vele gevaren op de loer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gevaarlijke stoffen, lasdampen en oplosmiddelen. Wordt er tijdig ingegrepen bij een calamiteit op de werkvloer, dan kan vaak ‘erger’ voorkomen worden. Hierdoor wordt het verzuim van uw werknemers minder.
Extra aandacht wordt gegeven aan reanimeren en het gebruik van AED, wat resulteert in het certificaat 'Bedrijfshulpverlener’.

Doel

Na het volgen van deze training kan jij een beginnende brand bestrijden, eerste hulp verlenen en een ontruiming begeleiden. De cursus 'bedrijfshulpverlener' is speciaal afgestemd op de omstandigheden in de carrosseriebranche.

Doelgroep

Iedereen die werkzaam is in de carrosseriebranche en aanverwante bedrijven.

Programma

  • levensreddende handelingen
  • beperken en bestrijding van een beginnende brand
  • evacueren en ontruiming
  • communicatie

Werkwijze

De cursus BHV basis duurt één dag. Tijdens deze cursus worden praktijk en theorie afgewisseld. Er wordt uitvoerig aandacht besteed aan het beperken en bestrijden van een beginnende brand, de ontruiming en de communicatie met de medewerkers en de verschillende overheidsdiensten tijdens een calamiteit.

 

Examen informatie

Deze cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij een voldoende resultaat voor beide onderdelen ontvang je de BHV-pas.

Certificaat informatie

De BHV-pas heeft een geldigheidsduur van 12 maanden. Je wordt door VOC opgeroepen om deel te nemen aan de herhalingsdag zodat de geldigheid van je pas gewaarborgd blijft.

Cursusnaam
Bedrijfshulpverlener
Cursuskosten (excl. btw)
€ 275,-
Studieduur
1 dag
Cursusnummer
4.141