Auto elektronica schadeherstel 3 / DTC-Carr

In de afgelopen jaren is de auto in hoog tempo voorzien van comfort, betrouwbaarheid en veiligheid verhogende elektronische items. Al deze voorzieningen vergen een elektronische regeling, veel bedrading, sensoren en actuatoren om het geheel in goede banen te leiden. In het geval van schade kan een autoschadetechnicus geconfronteerd worden met storingen en de bijbehorende foutcodes in systemen, die een paar jaar geleden niet eens standaard op de duurste voertuigen waren. Na schadeherstel of een vervanging zullen elektronische voorzieningen in het systeem aangemeld of ingeleerd moeten worden om ze werkend te krijgen. Het vergt vakkennis om met de noodzakelijke systeemtesters om te kunnen gaan en een goede diagnose te kunnen stellen bij storingen.

Doel

Na deze cursus lees en interpreteer je complexe netwerken en elektrische schema's. Ook kun je een diagnose stellen bij complexe elektrische systemen en reparatieadviezen geven.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor technici in het schadeherstelbedrijf die functioneren op mbo-niveau 3.

Programma

Deze training is onder andere bedoeld voor autoschadetechnici. Zij krijgen de laatste technieken getoond en uitleg over de werking van de diverse onderdelen. Daarnaast kun een storing vaststellen die is opgetreden na een herstelde schade. Ook het diagnose stellen met een systeemtester en het bestellen van alle noodzakelijke onderdelen komen aan bod. 

Werkwijze

De cursus is praktijkgericht. Je werkt met de nieuwste materialen aan moderne auto's en systemen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Examen informatie

Aan het eind van de tweede cursusdag wordt de BKS-toets "DTC-Carr." afgenomen. Deze toets bestaat uit meerkeuzevragen. Kijk op bkscarrosserie.nl voor meer informatie over de toets. 

 

Vooropleiding

Voordat je deelneemt aan deze cursus adviseren wij om eerst de cursus AES1/DV2 te volgen. Tijdens de cursus AES1/DV2 leer je de basisvaardigheden die nodig zijn voor het opsporen en verhelpen van elektrische storingen in personenauto's.

 

 

Certificaat informatie

Na het behalen van een voldoende resultaat voor de BKS-toets ontvang je een BKS-certificaat. 
Deze branchekwalificatie is onderdeel van de Toelatingseisen en gedragsregels van FOCWA bedrijven.

Cursus dagen

Plaatsen vrij
29 jan 2019 en 30 jan 2019 Regionaal Opleidingscentrum VOC N'gein, Nieuwegein 1
11 mrt 2019 en 12 mrt 2019 Regionaal Opleidingscentrum VOC N'gein, Nieuwegein 3
10 apr 2019 en 11 apr 2019 Regionaal Opleidingscentrum VOC Assen, Assen 4
20 mei 2019 en 21 mei 2019 Regionaal Opleidingscentrum VOC N'gein, Nieuwegein Vol
30 sep 2019 en 01 okt 2019 Regionaal Opleidingscentrum VOC N'gein, Nieuwegein 7
16 dec 2019 en 17 dec 2019 Regionaal Opleidingscentrum VOC N'gein, Nieuwegein 8
Cursusnaam
Auto elektronica schadeherstel 3 / DTC-Carr
Cursuskosten (excl. btw)
€ 605,-
Examenkosten (excl. btw):
€ 75,-
Studieduur
2 Dagen
Cursusnummer
1.703