Auto airco 1 terugwinnen mobiele airco's

Het werken aan auto's met een airco installatie is meer standaard dan uitzondering. Tijdens deze training word je opgeleid om werkzaamheden te kunnen en mogen verrichten aan deze installaties.
Om als bedrijf en werknemer aan de wettelijke verplichtingen te voldoen moet je in het bezit te zijn van het landelijk erkende diploma "Terugwinnen Mobiele Airco". Dit diploma moet je volgens het F-gassen besluit hebben bij werkzaamheden aan airco systemen met koudemiddelinhoud kleiner dan 3 kilogram.
Het in gebruik nemen van een airco installatie en het uitvoeren van reparatie werkzaamheden vereisen meerdere handelingen dan het terugwinnen van het koudemiddel. Hiervoor dient u in het bezit te zijn van het branchecertificaat AIRCO-CARR.

Doel

Na deze training voldoe je aan de eisen van het F-gassen besluit. 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor technici in het schadeherstelbedrijf.  Vooropleiding Schadeherstel en autoschadetechnicus.  

Werkwijze

De training bestaat uit:
e-learning module "Terugwinnen Mobiele Airco" (gemiddelde studiebelasting 4-6 uur) http://e-learning.mijnvoc.nl/.
1 trainings/examendag

​Na betaling van de cursuskosten ontvang je een inlognaam en een wachtwoord voor de e-learning module. De e-learning kan op ieder gewenst moment en vanaf iedere plaats gevolgd worden. Voorwaarde is de beschikbaarheid van een computer met internetaansluiting. 
 
Wanneer er onvoldoende tijd en/of aandacht besteed is aan de e-learning module, heeft dit een negatieve invloed op de training en op het examen resultaat. De cursusdag en het examen vinden plaats in een VOC-opleidingslocatie.

Examen informatie

Aan het eind van de training wordt door BMWT-Cert een theorie-en een praktijkexamen afgenomen.

 

Certificaat informatie

Na het behalen van een voldoende resultaat van het door "BMWT-cert" afgenomen examen, ontvang je via VOC het diploma "Terugwinnen Mobiele Airco".

 

 

 

Cursus dagen

Plaatsen vrij
30 jan 2019 Regionaal Opleidingscentrum VOC Boxtel, Boxtel Vol
20 feb 2019 Regionaal Opleidingscentrum VOC N'gein, Nieuwegein Vol
21 feb 2019 Regionaal Opleidingscentrum VOC N'gein, Nieuwegein 6
13 mrt 2019 Regionaal Opleidingscentrum VOC Assen, Assen 6
Cursusnaam
Auto airco 1 terugwinnen mobiele airco's
Cursuskosten (excl. btw)
€ 285,-
Examenkosten (excl. btw):
€ 145,-
Studieduur
1 dag
Cursusnummer
1.931