Autoschadetechnicus

Wil jij tot de top behoren, die ook complexe schadeherstel kan verrichten? Schrijf je dan in voor de praktijkgerichte AST3-mbo opleiding.

In de schadeherstelbranche zien we de ontwikkeling dat er steeds meer onderscheid gemaakt wordt tussen eenvoudige en complexe schadeherstel. Hiervoor zijn mensen nodig die verder kunnen en willen gaan dan het huidige schadeherstelvak.

Doel

Vooral op het gebied van (de-) montage gaat de autoschadetechnicus een steeds prominentere rol spelen in het schadeherstelproces. Het herstellen van voertuigsystemen is de kerntaak van de autoschadetechnicus terwijl het herstellen van carrosserieschade de taak is van de schadehersteller.

Na het volgen van deze AST3 mbo-opleiding ben jij een expert op het gebied van voertuigsystemen waarin elektronica verwerkt is.

Programma

De VOC Opleiding AST3 is een praktijkgerichte opleiding. De opleiding bestaat uit 27 technische sessies verzorgd door een VOC-trainer en 10 sessies Nederlands/rekenen en 2 sessies voor het keuzedeel door een docent van ROC Midden Nederland.

De kandidaten krijgen toegang tot de digitale leeromgeving hier zijn voorbereidende webbased trainingen te vinden.

 

Werkwijze

De VOC Opleiding AST3 wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid, waarin getoetst wordt of je aan de vakgerichte competenties op niveau 3 voor autoschadetechnicus voldoet.

De 39 sessies duren van 15.00 uur tot 20.30 uur met een half uur pauze. In de pauze krijg je een maaltijd. De sessies hebben een interactief, klassikaal karakter. De leslocatie is Nieuwegein. 

Vooropleiding

Minimaal mbo-niveau 2 in de techniek. Minimaal 3 jaar werkervaring in de techniek. Voldoe je niet aan de eisen van de vooropleiding dan kan je een EVC traject doorlopen en een toets Nederlands/rekenen maken.
Bij voldoende resultaat kan je op die manier alsnog je startkwalificatie op niveau 2 behalen.

Tarieven 2018/2019

Praktijkopleiding (39 sessies):           3.450,- euro*

Collegegeld:                                      582,- euro

Boekengeld:                                 +/- 300,- euro 

* Voorwaarden bovengenoemde tarieven
Het laatst behaalde mbo-diploma van de deelnemer moet minimaal 3 jaar/36 maanden geleden behaald zijn. Tevens mag de deelnemer in die tussentijd niet ingeschreven zijn geweest op een ROC/mbo.

Voldoet de deelnemer niet aan bovenstaande criteria dan zijn de extra kosten 4.500 euro. Het is wel mogelijk om voor deze deelnemer de subsidie Praktijkleren aan te vragen van maximaal 2.500 euro.

Herexamen

Moet je een herexamen doen in het volgende schooljaar, dan worden de kosten voor dit schooljaar (collegegeld) naar rato doorberekend.

Extra info

Voor deze opleiding heb je les in de middag en avond. De lessen starten om 15.00 uur, locatie is Nieuwegein Structuurbaan no 19. Definitief lesprogramma ontvang je na inschrijving.

Tijdens de schoolvakanties van regio midden Nederland wordt geen les gegeven.

  Subsidies

  Subsidie op Praktijkleren is een tegemoetkoming van maximaal 2500,- per jaar per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. Ga voor meer informatie over deze subsidie naar de pagina van de RVO.

   

  Heb je meer interesse in het volgen van de AST-modules. Lees dan hier meer.

   

   

  Cursus dagen

  Plaatsen vrij
  10 jan 2019 en 19 dec 2019 4
  Cursusnaam
  Autoschadetechnicus
  Cursuskosten (excl. btw)
  € 3450,-
  Studieduur
  39 Dagdelen
  Cursusnummer
  1.200
  Categorie