APO inschrijving

In het leerbedrijf is echter niet altijd de rust en de tijd om een leerling te helpen zich bepaalde vaardigheden eigen te maken. Maar waar leert een leerling een technisch vak beter dan in de praktijk?

Aanvullende Praktijk Opleiding (APO) is er om leerlingen sneller en kwalitatief beter inzetbaar te krijgen bij een werkgever.

Leerlingen oefenen tijdens deze APO dagen allerlei basistechnieken. Dit gebeurt onder begeleiding van een leermeester in een VOC-opleidingscentrum. Daarbij wordt gebruik gemaakt van moderne equipment en bestaat de mogelijkheid om te oefenen met apparatuur/ laksoorten, die ook binnen het bedrijf gebruikt worden.

Onze leermeesters en trainers zijn vakspecialisten uit de branche die regelmatig worden getraind in actuele technische vaardigheden en het coachen van deelnemers.

In overleg met het leerbedrijf of de ROC's wordt bepaald hoe de APO wordt uitgevoerd. VOC kan (groten)deels de praktijkopleiding overnemen of alleen specifieke onderdelen die niet kunnen of worden uitgevoerd in het leerbedrijf. Hoeveel praktijkdagen een leerling nodig heeft, hangt af van de kennis en kunde van de leerling en de behoefte van het leerbedrijf.

De voordelen van APO

  • Hoge slagingskansen
  • Snellere inzetbaarheid in het bedrijf
  • Besparen je kostbare tijd
  • Goede aansluiting op de ROC-opleidingen

Elk specialisme heeft verschillende APO-modulen. Kies hieronder de richting van de leerling en bekijk de mogelijkheden.

Autoschadetechnicus
Schadehersteller
Autospuiter
Carrosseriebouwer

 

Inschrijven APO

APO is een Aanvullende Praktijk Opleiding voor leerlingen, die werkzaam zijn binnen een bedrijf. De kosten hiervoor zijn €375,- per opleidingsdag. (excl. BTW)

Met onderstaand formulier kun je een leerling aanmelden.

Gegevens deelnemer
 
Gegevens werkgever
Contactpersoon
Vooropleiding en Datum/Jaar
ROC
Aanvullende praktijkopleiding
 
Uit te voeren werkzaamheden